Blogger Widget

søndag den 15. maj 2011

Fusionspop

Denne signatur har set amerikanske/cambodjanske Dengue Fever optræde en enkelt gang. Det var ikke det store sus. Bedømt ud fra de to album, jeg kender, ’Venus On Earth’ fra 2008 og det nye ’Cannial Courtship’ fra i år, holdt bandet ikke samme høje standard.

’Cannibal Courtship’, der kom i april, er kun den fjerde plade på ti år. Modus operandi er der ikke pillet ved. Bindeordene er tresser-pop fra Cambodja og lyden af Pacific Coast Highway i samme årti. Fra Mamas & The Papas i Los Angeles til Jeffeson Airplane i San Francisco, og hvad man ellers finder derimellem. Det asiatiske islæt tager sangerinden Chhom Nimol sig af. Det ligger hende ikke så fjernt, som man umiddelbart skulle tro. Den cambodjanske popscene var i tresserne stærkt inspireret af psykedelisk musik, surf og garagerock, der blev kombineret med egne musikalske elementer og traditionelle instrumenter.

På den ende side er Dengue Fever sofistikeret og flerdimensionel. På den anden er det ganske ubesværet popmusik. Som førstesinglen fra ’Cannibal Courtship’:

Ingen kommentarer: