Blogger Widget

torsdag den 12. maj 2011

”Jeg er ikke samfundsrevser. Jeg skriver poesi”

På lørdag fejrer Niels Skousen sit 40 års jubilæum i dansk show-biz i Vega. Det sker bl.a. med en opførelse af hele ’Herfra Hvor Vi Står’, punktnedslag i karrieren og gæstesolister. For et par uger siden, blev den forrygende 1971-evergreen genudgivet med bonusmateriale.

I skrivende stund melder der sig ingen erindring om, hvor og hvornår denne bloggerkugle, hørte pladen første gang. Coveret husker jeg derimod fra teenagefester i store lejligheder og bungalower rundt omkring i København, hvor forældrepladesamlingen blev rodet godt og grundigt igennem. Fester, hvor de voksne befandt sig i køkkenet eller en tilstødende stue, og som sluttede med et diskret vink, når mor eller far satte ’Go’ Nu Nat’ med Povl Dissing og Benny Andersen på grammofonen.

Genudgivelsen er blevet til på foranledning af Torben Bille, som også har skrevet bookletten. Bille har bl.a. været i folkemindearkiverne og opsnuset nogle fyrre år gamle koncertoptagelser fra Café Gadespejlet, Studenterforening i København. Heriblandt den interessante engelsksprogede ’The Archer’ og en fin version ’Kaptajnen’.

På fotoet foroven, står Skousen med den originale akvarel til albumcoveret, som han har ledt efter, siden han afleverede den hos trykkeriet i 1971. For et halvt års tid siden dukkede billedet op i pladeforretningen Mint Records på Gl. Kongevej. Overskriften er nappet fra dette Third Ear-interview.

Ingen kommentarer: