Blogger Widget

lørdag den 7. maj 2011

Free Of Distortions?


”We definitely try to bring psych elements other than a heavy, druggy vibe with Moon Duo. I’m a big fan of that easy-going California psych vibe, so I think that comes through sometimes.”
- Erik ’Ripley’ Johnson til The Stool Pigeon. 1. maj 2011

På tirsdag, d. 10. maj, kommer Erik ’Ripley’ Johnson fra Wooden Shjips og Sanae Yamada, forbi Loppen på Christiania. Tidligere i år udgav Moon Duo, som kæresteparret kalder sig, dets anden plade, ’Mazes’. Den er indspillet i Berlin, hvilket har været ensbetydende med sammenligninger med andre kunstnere, der ligeledes har brugt den tyske hovedstad til at suge til sig, af noget der på den ene side er sprællevende, og på den anden, minder om et martret kultsted.

Det er nu ikke umiddelbart aflæseligt på udgivelsen, der i forhold til debut-lp’en ’Escape’ og med Johnson’s udtalelse foroven i skarp erindring, har nærmet sig psykedelisk pop. Ikke at det betyder det mindste for undertegnede. Moon Duo har ikke givet køb på noget som helst. Tværtimod er udtrykket blevet mere kompleks. Drone og krautrock er der stadig rigeligt af, ligesom inspirationen fra Suicide og Velvet Underground er ganske tydelig. Eksempelvis som i titelsangen fra det seneste album:

Moon Duo- Mazes by sacredbones

Moon Duo spiller for øvrigt i Århus på mandag. På Loppen koster det kun kr. 70.

Ingen kommentarer: