Blogger Widget

søndag den 1. maj 2011

Roskilde 2011 i Mod Strømmen

Landets musikredaktører og -journalister, har haft travlt med at dissekere og hudflette årets Roskilde-program, især de manglende hovednavne. Nu på torsdag, d. 5. maj, kl. 18 - 20 (98.9 FM / 98.8 Hybrid), vil radioprogrammet Mod Strømmen forsøge at holde hovedet koldt og forholde sig professionelt til nogle af de spændende band, der dukker op i år.

Bright Eyes har aldrig været uinteressant. Sidste år tog Conor Oberst hjem til Nebraska for at indspille albummet ’The People’s Key’. Det står ikke helt klart, hvad han var på jagt efter derhjemme. Udtrykket på pladen er drejet i retning af elektro-pop eksperimentet ’Digital Ash’ fra 2005. Pedal steel-guitaren er ikke gemt helt væk, men afstanden til americana-rødderne er blevet længere. Det er kun tiden, der kan vise om genreskiftet virker live.

I begyndelsen af 2010, gendannede Michael Gira post-punk / no wave bandet Swans, efter det havde ligget underdrejet siden 1997. Årsagen var, at han havde skrevet en række sange, som han ikke følte passede ind i andre af de sammenhænge, som han arbejder i. Det kom der pladen med den suicidale titel, ’My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky’, ud af. som gruppen turnerer Europa tyndt med for øjeblikket. Få en forsmag på Swans i Lille Vega i morgen, d. 2. maj.

Guitaristen Justin Adams og ritti-virtuosen Juldeh Camara, har længe stået på undertegnedes ønskeseddel. Duoens ørkenblues er blevet beskrevet som ”Ali Farka Toure på speed”. Kan man forlange mere?.

Congotronics vs. Rockers feat. Konono N°1, Deerhoof, Kasai All-Stars, Juana Molina, Wildbirds & Peacedrums og The Skeletons, kan blive en af festivalens tryllebindende koncertoplevelser. I udlandet har adjektiverne nærmest stået i kø. Berusende, hypnotisk, trancelignende er blot et beskedent udvalg. Her et interessant møde mellem Deerhoof og Kaisai All-Stars.

Deerhoof vs. Kasai Allstars - Travel Broadens The Mind by Crammed Discs

Dan Bejar hører til den nye generation af musikere, der ikke kun helliger sig et projekt. Mest kendt er han nok for samarbejdet med Vancouver-bandet The New Pornographers. Han har ikke desto mindre spyttet flere plader ud under alter-egoet Destroyer, der genremæssigt spænder fra det minimale og akustiske over decideret støj til det elektroniske. Sidste år kom albummet ’Kaputt’, set i tilknytning til bandnavnet kan det frembringe snesevis af negative associationer. Men minus plus minus giver som bekendt plus.

’Dansktoppen møder Burkina Faso i det himmelblå rum hvor solen bor, suite.’ hedder Frisk Frugts andet album. Anders Lauge Meldgaard har været på en form for opdagelsesrejse til Mali og Burkina Faso. Det har udmøntet sig i en skæppeskøn sammenblanding af free jazz, moderne kompositionsmusik, børnesange, visesang, folk, avantgarde, beat, støjrock, lo-fi, easy listening m.v. Til trods for de mange genrebrud, så formår Meldgaard at holde tungen lige i munden.

Anbefalingerne forsætter de nærmeste dage

Ingen kommentarer: