Blogger Widget

mandag den 31. december 2012

Åbent nytårsbrev 1. del.


En varm tak og et godt nytår til alle vore gæster i 2012.

- Indianna Dawn havde debutpladen ’Somebody's Dead’ med og gav en kløgtig indføring i nyere country med afstikkere til tidligere tider. Gruppen har nyt vej.

- Andrea Schroeder, Jesper Lemkuhl og Gary Heffern havde aftenen før spillet opvarmning for The Walkabouts i Lille Vega. En lidt rusten aften med hovedvægt på de musikere som Gary Heffern har arbejdet sammen med. Andrea Schroeders solodebut ’Blackbird’ er fremragende.

- Death Valley Sleepers, guitarist Tobias Winbergs band, er mere påvirket af Cool Britannia, end jeg umiddelbart gik rundt og troede.  

- Synthpunkerne i Tumor Warlord afsøgte afkroge af rockmusikkens vildtvoksende væsen, men kom ikke længere ud, end der var plads til ’Cotton Fields’ med Creedence Clearwater Revival.

- CS Nielsen viste vej ind i det amerikanske sjæleland. Undervejs fik vi nogle danske modstykker. Lad mig nævne Fisker Thomas, De Efterladte og Mogens Wieth.

- Elleve nummer var alt Papir nåede på to timer. Kraut, jazz og Talk Talk er heller ikke kendt for at begrænse sig. Som bekendt, har Mod Strømmen en regel om, at alle kompositioner bliver spillet til ende.

- ’When Tomorrow Comes’ med One-Eyed Mule var en af boblerne til min årsliste. Den fandt ikke vej, men det er altid allerhelvedes hyggeligt at have Rasmus Dall og Uffe Ipsen på besøg.

- Nu skulle den være god nok. The Rosa Riots nye ep, ’Three Chords Casanovas’ er lige på trapperne. Indtil da er her videoen til balladen, ’Friday Night’:


- Duke Ellington & His Orchestra, Lionel Hampton & His Orchestra, Leo Mathisen, Fats Waller, Coleman Hawkins & His Orchestra blev spillet på stuemøblet, som Copenhagen Hot Club hengivent kaldte det skrummel af en grammofon, de havde med til at afspille deres 78’ere fra mestendels 30’erne og 40’erne på. ”Take it Easy, boy, boy…”

- C.A.P.S, der jo står for uforfalsket garagerock, viste sider af sig selv, som man nok skal have delt seng og bord med et af medlemmerne, for at vide. Synthpop og disko, men vi fik også en smagsprøve på trommeslager Alioscha Ali Kizio nye plade, ’Burned By The Sun’, som jeg tilfældigvis ved står til salg i Rockahula, Istedgade 91.

- Booker Peter Hvalkof fra Roskilde fortalte om sit job, de mange rejser og hvilken verdensmusik man ikke måtte gå glip af på årets festval. Blandt mange Amadou & Mariam, Les Freres Smith, Baloji, The Barons Of Tang, Analogik og The Alaev Family. At jeg kun fik set et enkelt af disse acts, tager vi en anden gang...

- Da jeg inviterede Howl Baby Howl på besøg var det fordi, at det var flere år siden, de havde været forbi sidst. At de så mødte op med ’Ooze Week’ fra den sidste ep, ’Summer of Shame’, i deres trilogi, der først er på gaden 7. januar 2013 og ’Dreamy Dream’ med Silver 6, som endnu ikke er udkommet, var en ekstra fjer i hatten.

- Punkrock og anden konfekt fra gamle plastiksinglehæfter, som man i dag kun finder på loppemarkeder og hjemme hos Tomas Ortved. Guitarist Henrik Liebgott var også til stede, men han gik efter en times tid, fordi han skulle øve materiale op til et bryllup, tror jeg nok det var, sammen med Steen Jørgensen.

- Regler er til for at blive brudt og det var netop, hvad Snake & Jet’s Amazing Bullet Band gjorde, da de med fuldt overlæg tog outtroen med fra Fairport Convention’s ’Who Knows Where The Time Goes?’ fra Nina Simone’s liveplade ’Black Gold’, før den gik over i ’The Assignment Sequence’. Som bekendt, har Mod Strømmen en regel om, at alle kompositioner bliver spillet til ende. Der var ingen kære mor. Det var enten eller. Ingen ’The Assignment Sequence’ uden outtroen fra det foregående nummer.

- I 25-året for President Fetch dannelse, havde jeg stillet dem en opgave. Hvilke plader holder stadig fra 1987. Den klarede de i fornem stil ved at spille The Lazy Cowgirls og The Nomads. Ellers stod den på The Dictators, Columbian Neckties, Suzi Quatro, Hüsker Dü, The Bronx og selvfølgelig President Fetch.

- Jeg havde håbet på, at Henrik ’Hobitten’ Klitstrøm og Anders ’Fuzz Daddy’ Grøn ville have tid til at lave Sverige III, her i januar. De skal dog begge i studiet for at indspille nyt. Hvis alt går vel kommer udsendelsen i det tidlige forår.

Fortsættes…

Ingen kommentarer: