Blogger Widget

søndag den 12. januar 2014

De nøgne og de døde 2013. (bilag 1 til 5)

Oversigt over de numre, som Jamie Mason og undertegnede havde med til hyldestudsendesen sidste torsdag. Der er assisterende noter til de kompositioner, hvor det ikke fremgår, hvem der gik bort sidste år, hvor det ikke er fuldstændigt indlysende, hvorfor netop det navn figurerer, og hvor jeg har fundet det ”nødvendigt”, så at sige. 


Track 4: Bobby Rogers var med til at danne Motown-gruppen The Miracles, sammen med Smokey Robinson. Med hvem han skrev mange sange.

Track 5: Richard Allen Street, amerikansk soul- og R&B-sanger. Han var med i The Temptations fra 1971-1993.

Track 6: Reg Presley, engelsk singer-songwriter. Medlem af The Troggs. Skrev blandt andet ’With A Girl Like You’ og ’Love Is All Around’

Track 8: Ray Manzarek

Track 13: Cleotha Staples, sanger. Den ældste af Staples-søstrene, medlem af The Staple Singers, som hendes far Pops dannede i 1940’erne

Track 15: Jason Molina

Track 16: Phil Chevron


Track 1: Allen Glover Lanier, sangskriver, keyboard og rytmeguitar. Bidrog også med materiale til Patti Smith, Jim Carroll, The Dictators og The Clash.

Track 2: Trevor Bolder, bassist. Spillede med The Spiders From Mars, Uriah Heep og Wishbone Ash

Track 3: Leroy ’Sugarfoot’ Bonner, frontmand i Ohio Players, funkguder med en perlerække af træffere i midten af 1970'erne.

Track 4: Cecil Womack

Track 8: Bobby Smith, forsanger i The Spinners, de begyndte deres løbebane som en doo-wop gruppe, senere slog de sig på soul og R&B.

Track 9: Peter Banks, engelsk guitarist, oprindeligt medlem af Yes. Flere nævner ham som ”The Architect of Progressive Music”. Om ikke andet, så var det Banks, der fandt på, at gruppen skulle hedde Yes.

Track 14: Marvin Junior, forsanger i vokalgruppen, The Dells. De pladedebuterede under navnet El-Rays i 1954.

Track 15: Joey Covington, amerikansk trommeslager, mest kendt for samarbejdet med Hot Tuna, Jefferson Airplane og Jefferson Starship.

Track 16: Pete Haycock, guitarist i The Climax Blues Band, der hittede med ‘Couldn't Get It Right’ i England og USA i 1976.


Track 6: Hyldest til Mandela. Jamaicanske Yami Bolo lever vist i bedste velgående

Track 17: Chrissy Amphlett, frontkvinde i australske The Divinyls. Hvem husker ikke ’I Touch Myself’ fra 1990?

Track 20: Shadow Morton, producer og sangskriver, skrev ‘Remember (Walkin' In The Sand)’ og ‘Leader Of The Pack’ med flere til tresser-pigegruppen, The Shangri-Las.

Track 21: Phil Ramone, lydtekniker, pladeproducer, violinist og komponist. Ramone har produceret et hav af plader. Efter sigende var det også ham, der optog Marilyn Monroes berusede fødselsdagssang, ’Happy Birthday To You’, til præsident John F. Kennedy i 1962.


Track 2: Sid Selvidge, guitarist, Memphis-sessionmusiker. Var med i Mudboy & The Neutrons. Har spillet med Furry Lewis, Alex Chilton, Jim Dickinson mv.

Track 10. Se track 6 på den forgående CD.

Track 12: Richard Coughlan, trommeslager. Medlem af britiske Caravan, som fra slutningen af tresserne og et godt stykke ind i halvfjerdserne var de et stort navn på den såkaldte Canterbury-scene.

Track 13: Cowboy Jack Clement, Nashville-producer, sangskriver. Arbejdede blandt andet sammen med Tompall & the Glaser Brothers, Johnny Cash, Waylon Jennings, U2, Doc Watson, John Prine, Emmylou Harris og Townes Van Zandt

Track 14: Bob Brozman, guitarist, musiketnolog, sangskriver og underviser, fascineret af alverdens guitarstilarter.

Track 15: Lee Crystal, trommeslager, spillede med Joan Jett & The Blackhearts, Sylvain Sylvain og The Boyfriends

Track 17: Arturo Vega, den femte Ramone, talsmand og logodesigner, t-shirt sælger, uundværlig arbejdskraft for bandet


Track 4: Jon Brookes, trommeslager. Var med til at danne The Charlatans tilbage i 1989. Gruppen har haft 22 top-40 hit, alene i England.

Track 7: Andy Johns, engelsk lydtekniker og producer, har haft en hånd med på så mange kendte rockalbum, at læseren næsten selv må slå det op. At Johns kom til at lave Televisions debutplade, hang sammen med, at Tom Verlaine insisterede på ikke at arbejde sammen med én alt for berømt producer, der ville blande sig for meget eller få for stor indflydelse på bandets lyd. Richard Lloyd foreslog Johns.

Track 8: Faye Hunter, bassist. Let's Active var med i den bølge af amerikanske sydstatsband, der i begyndelsen af firserne kombinerede jingle-jangle-/sunshine poppen fra tresserne med en mørkere undertone. Med andre ord, den musikstil, som REM forvandlede til mainstream i årtiet efter.

Track 11: Braxton Schuffert, oprindeligt medlem af Hank Williams backingband, The Drifting Cowboys. Han blev 97.

Track 12: Roger LaVern, keyboardspiller. The Tornados var den første britiske gruppe, der blev nr. 1. i USA. Det skete med ‘Telstar’ i 1962. Singlen har indskrevet sig som et af de første numre i musikhistorien, der skildrer det tidlige rumkapløb.

Track 17. Mike Hinton, amerikansk guitarist, bosiddende i San Francisco Bay Area. Har indspillet med Grateful Dead, Quicksilver Messenger Service, Country Joe & The Fish, Sons Of Champlin, Rick Danko, Mickey Hart, Merl Saunders, Roky Erickson og mange, mange flere

Track 18: Jody Payne, Willie Nelsons faste guitarist siden 1973. Han stod i lære hos guitarpickerne Merle Travis og Charlie Monroe. Var endvidere sessionmusiker på Motown en overgang, ligesom Ray Price og Merle Haggard har nydt godt af hans fremmelige spil.

Track 20: Marc Trovillion, bassist i alt-country orkestret Lambchop. Medvirkede på alle bandets plader til og med ’Woman’ fra 2002.

Track 22: Deke Richards, producer og sangskriver. Var blandt andet med til at skrive og producere flere af The Jackson 5’s tidlige hits, som ’I Want You Back’, ’ABC’, ’The Love You Save’, ’Mama's Pearl’ og ’Maybe Tomorrow’.

Ingen kommentarer: