Blogger Widget

mandag den 23. marts 2015

Fribytterdrømme i Mod Strømmen


Fribytterdrømme er et dansk beatorkester. Lyder det altmodisch? Jeg kan også bruge betegnelsen psychorkester, så rammer det nok tidsånden her i ti’erne bedre. Det er ikke desto mindre dansk guldalderrock, fra Steppeulvene til CV. Jørgensens to første plader, og dét der ligger derimellem, der står som den klareste inspiration på den kommende debutplade, ’Labyrintens Farver’.

At tage navn efter Tom Kristensens debutdigtsamling, kræver et vist mod. Ikke mindst, og det behøver jeg næppe nævne, hvad angår ordene og sproget. Tekstforfatter Lau Pedersen, hvis egen debutdigtsamling, ’Alle Udveje Fører Til Vanvid’, kom på Det Det Poetiske Bureau Forlag, i efteråret 2014, har et godt og til tider meget delikat ekspressionistisk tag om lyrikken og sprogbillederne. Der er kælet for selv den mindste detalje. Ja, selv i den frembrusende og heftige livefavorit ’Fem Er Det Magiske Nummer’, fornemmer man kæligheden til poesien.

Well, ovenstående og meget mere skal vi nok komme forbi, når Fribytterdrømme besøger Mod Strømmen, nu på torsdag, d. 26. marts. Lyt med fra kl. 18.00 på enten 98.9 FM eller via den direkte livestream

Her en liveudgave af ’Kosmonauten’. Et nummer, som man finder i studieversionen på ’Labyrintens Farver’.


Ingen kommentarer: