Blogger Widget

onsdag den 2. november 2016

The Black Godfather alias Andre Williams rundede firs i går.


Kort resume:

”Williams debuterede i halvtredserne. I begyndelsen af tresserne hjalp han Little Stevie Wonder med at skrive hans første sang og i 1963 slog han sit ry som sangskriver fast med The Five Du-Tones soul-killer single, ’Shake A Tail Feather’:

Senere i årtiet kom han i stald hos Chess Records, Chicagos største blues-label. En overgang var han endog manager og roadie for soulsangeren Edwin Starr. I halvfjerdserne skrev han bl.a. numre for Parliament og Funkadelic, ligesom han producerede tracks for Ike Turner. De næste godt og vel tyve år bød på gevaldige nedturer, hvor han kæmpede med et stofmisbrug, der så småt var begyndte at tage overhånd i tiden med Ike Turner (døde af en overdosis kokain, som 76-årig i 2007) En periode levede Williams fra hånden til munden på gaden i Chicago.

Heldigvis fik Williams ryddet op i sit liv. Op gennem halvfemserne genvandt han noget af forne tiders værdighed med et spruttende, roots-punk angreb på den daværende, velpolerede, pæne, forstadsgaragerock. Og sådan er han faktisk gået fra album til album siden. Hans raspende, talende vokal er blevet et regulært trademark, der oser af levet liv. Når han samtidig spæder det op med tekster med erotiske, pirrende undertoner, der aldrig bliver alt for lumre, så er man vist tilbage på det sted rock’n’roll begyndte.”Andre Williams pladeselskab, Bloodshoot Records, ønskede tillykke i går.

Ingen kommentarer: