Blogger Widget

onsdag den 7. februar 2018

Childrenn/SPEkTR i Mod Strømmen


Indenfor teater- og biografverdenen kalder man det vist for en double bill, når man får to forestillinger til samme pris.  I morgen får Mod Strømmen besøg af både Childrenn og SPEkTR, der begge udgav plader sent i 2017. Begge ensembler har ligeledes været forbi studiet tidligere. SPEkTR et par gange, mens Childrenn gæstede radioen i forbindelse med debutpladen, ’Animale’, i 2016.

Childrenn har jeg fulgt siden den spæde begyndelse. Deres andet udspil ’International Exit’, ligger som sådan pænt i forlængelse af den hårdtslående debut. Sangene er dog blevet en kende mere skarpskårne, mens de sværmeriske og psykedeliske elementer er trængt lidt i baggrunden. Dertil kommer inspiration fra kraut, kunstrock og tresser-folk, så alt er næsten ved det gamle.

Childrenn består af Manoj Ramdas, Jakob Jørgensen, Jakob Brixen og Johan Lei Gellett.


Jeg har ikke helt styr på, hvilket nummer i rækken af SPEkTR-udgivelser den nye plade, ’Excelsior’, er. Her er alt næsten også ved det gamle. ’Excelsior’ er et fiktivt filmscore, udtænkt af komponist og guitarist Manoj Ramdas krøllede hjerne. Hvor bandet tidligere har arbejdet med gysertemaer, surf og sci-fi, så er udgangspunktet på det nye album actionfilm fra firserne, samt navne som Kraftwerk, Tangerine Dream og Klaus Doldinger.

SPEkTR består af Manoj Ramdas, Lasse Herbst og Ida Rud. Derudover har Henrik Madsen medvirket ved indspilningen.


Fredag, d. 9. februar, spiller Childrenn det første af en række job rundt omkring i landet. Der sker på Loppen, hvor Angry Skeltons og Never varmer op.

SPEkTR kan man høre i Bremen, onsdag, d. 21. februar, hvor de optræder til Troldspejlets (Jakob Stegelmanns populære tv-program) andet liveshow.

Stil ind i morgen, torsdag d. 8. februar, kl. 18.00, på enten 98,9 FM eller via Tunein eller den direkte livestream.

Ingen kommentarer: