Blogger Widget

tirsdag den 20. februar 2018

Red Lama i Mod Strømmen.


Red Lama drømmer om, at lytterne åbner øjne og ører op for en større virkelighed. At det magiske, spirituelle og uforklarlige bliver lukket ind. Det kan ske gennem fordybelse, musik eller bevægelse. Bandets nye plade, der udkommer på fredag, har netop fået titlen ’Motions’. Udtrykket ”going through the motions”, betyder det samme dag ud og dag ind. Stå op, gå på arbejde, komme hjem, se tv, gå i seng. Men motions kan også være progression, en fremadskriden mod et højere trin eller niveau i en udviklingsproces. Jeg regner stærkt med, at Red Lama henviser til sidstnævnte, da de navngav albummet. Om der er flere, for mig ukendte, lag i pladetitlen, kan jeg altid spørge ind til på torsdag.

”Interessante Mucke, welche die Dänen Red Lama auf ihrem zweiten Album spielen. Zwar liegt ein irgendwie verschwurbeltes, vergeistigtes Konzept hinter dem Album. Aber das braucht den Hörer vordergründig gar nicht zu sehr zu belasten. Wer aber tiefer eintauchen möchte, kann das dann auch tun.”

Således begynder det tyske magasin Handwritten deres anmeldelse af ’Motions’. På mit skoletysk, læser jeg dét, som noget i retning af, at interesserede ikke behøver at være bekendt med det konceptuelle tankegods, der ligger bagved udgivelsen. Men hvis de vil dykke dybere, så er muligheden til stede. Det er da også som om, at Red Lama stræber mod noget højere i musikken. Selvom de arbejder med et klassisk rockudtryk, får bandet inspiration fra den store vide verden, de eksperimenterer med kunst- og krautrock, og forsøger på den måde at komme videre, at betræde nye stier, måske af spirituel karakter, måske af noget helt andet?

Her de tre numre, der allerede er udkommet fra ’Motions':
Lyt med på torsdag, d. 22. februar, kl. 18.00, på enten 98.9 FM eller via den direkte stream eller på Tunein. Allerede i morgen aften, kan man dog høre hele ’Motions’ ved en såkaldt lyttesession i Tipi Bar – Verdenshjørnet, Lygten 1, kl. 19.00, på grænsen til Nordvest.  På fredag, d. 23. februar, fejrer Red Lama udgivelsen med en koncert i Pumpehuset. Eerie Glue varmer op. Det begynder, kl. 20.00.

Afslutningsvis Red Lamas spilleliste fra marts 2016, hvor bandet var forbi Mod Strømmen med debutpladen, ’Dreams Are Free’:

1. The Brian Jonestown Massacre - Panic In Babylon (2012)
2. Hills - Kollektiv (2015)
3. Red Lama - The World Is Yours (2015)
4. Witch - Seer (2006)
5. Kourosh Yaghmaei - Dar Enteha (1973)
6. Death Hawks - Hey Ya Sun Ra (2015)
7. The Shaolin Afronauts - Kilimanjaro (live) (2012)
8. Red Lama - Inca (2016)
9. Spids Nøgenhat - Spids Nøgenhat I Græsset (2013)
10. Elder - III (2011)
11. Massive Attack - Girl I Love You (2010)
12. Grace Slick & The Great Society - Sally Go 'Round The Roses (live) (1966)
13. Red Lama - Sonic Revolution (2016)

Ingen kommentarer: