Blogger Widget

mandag den 7. november 2016

”Cheena og mange flere”. Mayhem på torsdag.


Det flyder over med fede referencer og sammenligninger i de anmeldelser, jeg har læst af New York City-bandet Cheenas debutplade, ’Spend The Night With….’, som Sacred Bones udsendte i august.  Sammenligningsgrundlag, der mest af alt hører en efterhånden fjern fortid i New York til. Som det blev nævnt et sted, har byen ikke lydt sådan i mange, mange år, hvis den nogensinde har lydt sådan. Jeg begynder dog et andet sted. Cheena bliver konstant sammenholdt med The Gun Club. Det er let at høre hvorfor. Der er noget country-swaggerblues over flere af bandets kompositioner.

Cheena består af musikere, der ellers gør sig på New Yorks støj- og hardcorescene. Musikere, der har forsøgt at bryde nye grænser, i bands som Pharmakon, Anasazi, Crazy Spirit og Hank Wood And The Hammerheads. På ’Spend The Night With….’, har de kastet sig over noget mere genkendeligt. Sagt på en anden måde, Cheena er, når alt kommer til alt, måske bare et gedigent rockband, der, foruden Gun Club, er lune på New York Dolls og The Rolling Stones?


Nu på torsdag, d. 10. november, spiller Cheena sammen Marching Church, Junta og Peter Bonneman med Magnus Knudsen i Mayhem i Ragnhildgade. Det koster sølle halvtreds kroner at komme ind. 

Ingen kommentarer: