Blogger Widget

onsdag den 16. januar 2013

Bertha Butt & The Butt Sisters


1972. Blomstermagt er afløst af begavede unge fra middelklassehjem, der ser sig selv som revolutionens spydspids. Kvindefrigørelse og kvindekamp. Guerillaromantik og propagandaplakater. Borgerrettigheder og repressiv tolerance.

1972 var også året, hvor The Jimmy Castor Bunch solgte over en million eksemplarer af singlen ’Troglodyte (Cave Man)’ fra albummet ’It’s Just Begun’. Titelnummeret spillede vi i øvrigt i sidste uge i Mod Strømmen, da vi hyldede de musikere, der gik bort sidste år. Bunch begyndte som doo-wop sanger i New York i midten af halvtredserne. I 1957 erstattede han Frankie Lymon i The Teenagers. Det holdt ikke længe. I 1960 skiftede han til saxofon og medvirkede på en lang række plader op gennem årtiet. Det var dog ikke før, at han i 1972 introducerede Bertha Butt & The Butt Sisters i ’Troglodyte (Cave Man), at han begyndte at spinde guld på musikken. Søstrene går igen i en del senere numre. Der skulle smedes mens jernet var varmt, så at sige.

’Troglodyte (Cave Man) er blevet samplet af et hav af hip-hop artister. Det ligger da også ligefor med introlinien "What we're gonna do right here is go back, way back, back into time", der senere bliver fulgt op af "Gotta find a woman" og "Sock it to me", som bliver gentaget i det uendelige. Klippet herunder stammer fra en Lil John Rinaldi sketch. Det er morsomt og det samme er en af de tilknyttede kommentarer, hvor det lakonisk lyder ”Damn that little guy can boogie”:

Ingen kommentarer: