Blogger Widget

mandag den 2. juni 2014

Verdensmusik, Roskilde Festival 2014. Booker Peter Hvalkof besøger Mod Strømmen


Jeg har bestemt nævnt det før. Og gør det gerne igen. Gennem en længere årrække, har noget af det første, jeg er gået i dybden med, når årets Roskilde-program er offentliggjort, været verdensmusiknavnene. Det er ren fornøjelse, et slaraffenland. I år er ingen undtagelse. U-landsnyt har endog banet lidt af vejen for mig ved at lave en musikalsk guide, der er delt op i henholdsvis Afrika, Sydamerika og Asien.

Nu på torsdag, d. 5. juni, får lytterne en gylden mulighed for at dykke med ned i festivalens verdensmusik. Booker Peter Hvalkof kommer nemlig på visit. Han besidder en enorm viden. Hvilke forhold har spillet ind på et lands, et områdes eller en stammes særegne musikstil? Er det historiske eller politiske anliggender? Overleveringer og anekdoter? Og hvordan opstår de mange subgenrer og knopskydninger? Er der en sammenhæng eller er det sluptræf? Sidst, men ikke mindst, hvilke overvejelser gør Peter Hvalkof sig, før et navn bliver hyret til Roskilde? Spørgsmålene er mange og de bliver garneret med musik, masser af musik.

Lyt med mellem kl. 18-20 på 98.9 FM eller brug den direkte livestream, på torsdag, d. 5. juni.

Øverst fra venstre på billedet er det syriske Omar Souleyman, colombianske La Chiva Gantiva, etiopiske Fendika og indiske Barmer Boys.

Ingen kommentarer: