Blogger Widget

lørdag den 21. juni 2014

Ugens fem mest spillede numre (ifølge min last.fm)


To danske debutplader med høj international standard. Det ene er udkommet på det lille aarhuianske mærke, Mastermind Records, det andet på det store amerikanske label, Matador. Det er selvfølgelig Roskilde-aktuelle Narcosatanicos og K-Town-aktuelle Lower, der er tale om.

Lowers ’Seek Warmer Climes’ har fået en varm international modtagelse. På stående fod kan jeg ikke huske, om jeg har læst en dansk anmeldelse. Men de dukker formodentlig snart op. Alt andet vil være tåbeligt, i og med, at københavner-kvartetten for mig at høre, er dansk musiks stærkeste kort i udlandet for tiden. Lower spiller i morgen, søndag, til K-Town Hardcore Fest i Ungdomshuset på Dortheavej og besøger i øvrigt Mod Strømmen på næste torsdag, d. 26. juni.

Narcosatanicos debutudgivelse har været ventet med længsel. Med rette, det er et skidegodt album. I House Of Franco #145 i Devilution Webmagazine, mener Franco, at vi har at gøre med et mesterværk:

”Man kan ane inspirationerne fra slut-60'erne og 90'er-noiserock, men det lykkes 100% for Narcosatanicos, med stor originalitet, at gøre musikken til deres eget fuzzmonster uden at være retroslaver. Jeg kan faktisk ikke nævne et andet dansk rockband, som bare kommer i nærheden af dette mesterværk.”

Thomas Løppenthin følger trop i Borderline Magazine:

”Hele pladen er ét langt højdepunkt og emmer af spontanitet, men ’Nausea’, ’Voodoo Jesus’ og ’Truckstop Prostitute’ er H-I-T-S! Coverversionen af Suicide-klassikeren ’Ghost Rider’ kan på papiret synes overflødig, når nu bandets eget materiale er så stærkt, men med hele Narcosatanicos’s vanvittige apparat indover er der altså dømt killer og ikke filler.”

Niels Skousen har to numre med på ugens top-fem. ’Ved Siden Af Mig Selv’ stammer fra ’Daddy Longleg’ og er skrevet af Peter H. Olesen. ’Stjernestøv’ er fra ’Dobbeltsyn’ og er nok noget af det tætteste en dansk musiker er kommet Dylans ’Leopard-skin Pill-box Hat’ i mange, mange år. Det er fedt.

Det sidste nummer, der er blandt mine mest spillede, er 13th Floor Elevators syre-ode ’Roller Coaster’, der vistnok handler om, hvordan stoffet kan åbne dit sind og give dig mulighed for at forstå verden på et højere plan. Og så jeg har ikke sagt for meget!

1. Narcosatanicos – Ghost Rider
2. Niels Skousen – Ved Siden Af Mig Selv
3. Lower – Bastard Tactics
4. 13th Floor Elevators – Roller Coaster
5. Niels Skousen – Stjernestøv


Ingen kommentarer: