Blogger Widget

fredag den 20. juni 2014

William Onyeabor: ’Fantastic Man’


”Manden selv lever langt væk fra spotlyset, men bliver i disse år hyldet som en slags afrikansk pendant til Giorgio Moroder.”

- fra Roskilde Festvalens præsentation af nigerianske William Onyeabor, som ved årets festival bliver hyldet af en lang række musikere under navnet The Atomic Bomb! Band & Special Guests

Damon Albarn, Caribou, 2 Many DJs, Four Tet, Femi Kuti, Money Mark fra Beastie Boys og David Byrne er kun et fåtal af de toneangivende musikere, der har været med til bringe nigerianske William Onyeabor til hæder og ære i alverdens indiekredse. New York Times, The Guardian, Le Monde og Time Magazine har også skrevet om det sky synthesizer-es, der for længst har pensioneret sig selv fra musikbranchen og er begyndt et nyt liv som genfødt kristen.

Jeg tror endnu ikke, at Roskilde Festival er helt klar over, hvem The Atomic Bomb! Band & Special Guests kommer til at bestå af, når de går på scenen, natten mellem fredag og lørdag. Selv skriver de, at medlemmer fra Hot Chip, LCD Soundsystem og The Rapture vil være til stede. Festivalen er dog blevet lovet, at line-uppen slet ikke er lukket endnu. Tidligere har blandt andet sudanske Sinkane og de fabelagtige, afrobeat-soulsisters, The Lijadu Sisters, der ikke har spillet sammen siden midten af firserne, været med.

Hvis du gerne vil være et hoved foran din sidemand, og lige have den ekstra viden om William Onyeabor, der ikke alene får musikfeinsmeckerne, men også de smæklækreste tøser i Roskilde-campen til at nikke anerkendende, vil jeg anbefale denne dokumentarfilm. God fornøjelse:


Ingen kommentarer: