Blogger Widget

lørdag den 20. september 2014

Enlig psilocybinsvamp gør intet efterår. Tillykke til Spids Nøgenhat. Og lidt om hvad der ellers sker i København i aften.


I efteråret 2011 satte Spids Nøgenhat tre koncerter op i henholdsvis Aalborg, Aarhus og København. Det var vist kun i hovedstaden, at gruppen kom ud med et overskud. Drømmen om at fylde Den Grå Hal på Christiania blev imidlertid vakt. Siden er det jo gået som det er gået. 'Lolland Falster' blev nomineret til en Steppeulv. ’Kommer Med Fred’-albummet gik ind på hitlisten og var i en periode ét af de bedst sælgende udgivelser herhjemme, hvis man regnede vinylkøberne med, vel at mærke.

Det var dog først til en havefest i sommers, at det for alvor gik op for mig, hvor højtelsket pladen er. Timerne var små, gæsterne havde fået rigeligt, stemingen var til fællessang. Folk begyndte at rode med deres telefoner. ’Tidens Tern’ med C.V. Jørgensen dukkede op. Det gav lidt resonans. Kim Larsen og Gnags blev også rundet, før et lyst hoved satte ’Mere Lys’ med Spids Nøgenhat på. Derfra var der ingen vej tilbage. Om man var 20 eller 50. Om man var til metal, americana eller sågar Tumor Warlord. Det var ligegyldigt. Alle var øjeblikkelig med. Dér gik der ligesom en prås op for mig!

I aften går drømmen i opfyldelse for Spids Nøgenhat. Der er udsolgt i Den Grå Hal og det har der været længe. Stort tillykke. Hvad bandet har af planer efter deres oktober-tour rundt i landet, er der vist ikke rigtig nogen der ved?

Hvis man ikke har billet til Den Grå Hal, vil jeg anbefale en tur til Nørrebro eller Indre By. 

Global får besøg af den tyrkiske trio Hayvanlar Alemi. Et ensemble, der sammensmeder hjemlandets rige folktraditioner med et råt og psykedelisk udtryk. 

Musikcaféen i Huset i Magstræde ligger scene til Ukendt Under Andet Navn. Henrik Olesens soloprojekt. I aften er solo nok så meget sagt, idet bandet møder op med fuld besætning. Hvilket vil sige, at Troels Bech, Nils Grøndahl, Solveig Sandnes og Niclas Tange akkompagnerer Olesens stramme, meditative og mestendels elektroniske kompositioner.


Ingen kommentarer: