Blogger Widget

onsdag den 3. september 2014

‘I've Got My Own Album To Do’ fylder fyrre


Intentionen var at skrive om Amen Dunes. Damon McMahons skæve, indadvendte psykedelisk folkrock-projekt, der med det fortrinlige 2014-album ’Love’, nu er oppe på fire udgivelser, siden debuten ’DIA’ i 2009. Mit humør var imidlertid ikke til Amen Dunes her til aftenen. Men lad mig lige fortælle, at Amen Dunes spiller i Musikcafeen i Huset, søndag d. 14. september.

I stedet et par ord om et album, der kan fejre 40-års jubilæum dagen før. Det drejer sig om Ron Woods solodebut ‘I've Got My Own Album To Do’, der blev indspillet omtrent samtidig med, at hans fremtidige arbejdsgiver The Rolling Stones var i gang med ’It's Only Rock’n’Roll’, som gik hen og blev det sidste med Mick Taylor.

Hvad mange nok ikke er bekendt med, er, at Mick Taylor spiller med på Woods debutskive. D’herres venskab går langt tilbage. I tresserne var Wood indimellem stand-in for Taylor, når sidstnævnte blev ramt af sceneskræk og ikke mægtede at optræde med bandet, The Gods. Under optagelsen af 'I've Got My Own Album To Do' var der dog ingen der vidste, at Wood ville afløse Taylor i Stones et års tid senere.

Taylor er ikke den eneste af datidens store rockstjerner, der medvirker på Woods debut. Hurtigt og i flæng, kan jeg blandt andet nævne The Glimmer Twins, George Harrison, David Bowie, Rod Stewart, Ian McLagan og Kenney Jones.

Her ’Far East Man’, som Wood skrev sammen med George Harrison, der også spiller slideguitar og synger backingvocals. Mick Taylor tager sig af bassen. Harrisons version af ’Far East Man’ finder man på ’Dark Horse’, der udkom i december 1974.


I forbindelse med fyrreårsdagen for ‘I've Got My Own Album To Do’, besvarer Ron Wood spørgsmål om pladen via dette link.

Ingen kommentarer: