Blogger Widget

søndag den 7. september 2014

Budskab fra Retronautisk Føderation. Drøbelkommandohest 2000


Sigurd Djurhuus’ ambitiøse, udsyrede dobbelt-lp ’Tidsgæst’, har jeg rost til skyerne. Hvis ikke, jeg har nævnt det før, er den nu til at nå via Spotify og iTunes. Djurhuus har kørt et nyt projekt i stilling. Det hedder Drøbelkommandohest 2000, men han mangler stakater til at gøre pladen færdig.

Hvor ’Tidsgæst’ blev til noget gennem crowdfundingsiden Booomerang, så vil Djurhuus springe dette led over denne gang. Dels fordi administrationen var usædvanlig langsom, dels fordi foretagenet tog en betaling på godt og vel en tusse for fundraisingen. I sig selv er en fair pris, men når pladebudgettet ikke var større, kunne pengene lige så godt være spenderet på ’Tidsgæst’-pladen. I stedet er der blevet oprettet en bankkonto i Merkur Bank, for, som det hedder, på den måde er Sigurd Djurhuus ”sikker på at pengene ikke bli'r midlertidigt investeret i klyngebomber eller andet lort”.


Hvad angår musikken, så ved jeg faktisk ikke, hvor Drøbelkommandohest 2000 befinder sig? Eller jo, det gør jeg, fordi det futuristiske musikerkollektiv, som de formodede bagmændene kalder sig selv et sted, har beskrevet den som ”realectronica”. Eller som det hedder i et budskab fra Retronautisk Føderation, der også gør krav på at stå bag Drøbelkommandohest 2000 og som iøvrigt hævder at have præget ”medier, kultur, politik og samfund”, gennem udforskende eksperimenter i adskillige år:

”Alt på denne plade er garanteret elektronisk skabt lyd, og derfor kan det med stor lethed betegnes som elektronisk musik. Ikke at forveksle med musikstilen i denne tidslomme, hvor lydene er skabt digitalt, og som derfor burde kaldes digitronisk (eller rettere digiphonisk) musik, og altså ikke elektronisk musik. Digital teknik er indlysende ubrugelig i musik- og lydskabene sammenhæng i kraft af sin beregnende og sjælløse natur, men er glimrende til kontrol af elektroniske lydskabende idiofoner. På denne plade forefindes derfor både digitalt og analogt styrede elektroniske lydgivere, der hvor de menneskelige motoriske egenskaber blev fundet for mangelfulde.”


Læs mere og støt her. Indsamlingen løber frem til d. 28. september 2014

Ingen kommentarer: