Blogger Widget

mandag den 28. februar 2011

’Maybe Tomorrow’

Flere har kaldt Mink DeVille’s fjerde plade ’Coup de Grace’ fra 1981, en ny begyndelse. Frontmanden Willy DeVille havde skrevet under på en ny kontrakt med Atlanic. En aftale, der ikke alene betød, en så heftig oprydning i bandet, at han selv var det eneste oprindelig medlem tilbage. Men også, at han i stedet for at spille med et kobbel gamle venner, der nok havde deres mening om musikken, hyrede en række professionelle studiemusikere, hvis eneste krav var kontant afregning. Selv kæmpede Deville med et solidt narkoproblem.

Forudsætningerne var der altså for en ny begyndelse. Det gjorde heller ikke det fjerneste, at Phil Spector’s tidligere højre hånd med meget mere, Jack Nitzsche, blev sat til at lede indspilningerne. Kombinationen af DeVille’s stærke sangmateriale, ’Give Me One Good Reason’, ’Maybe Tomorrow’ og ’Love Me Like You Did Before’, og Nitzsche’s kornede produktion, fremstår i dag, som en af datidens fineste forsøg på en nytænkning af soul-poppen. The Drifters og doo-wop er til stede, uden at det på nogen måde lyder altmodisch. Sagt på en anden måde, så lyder legen med fortiden ligeså moderne, som Bruce Springsteen’s i samme periode.

Hvad så med den journalistiske vinkling? Var ’Coup de Grace’ en ny begyndelsen? Næ, egentlig ikke. En smule sat på spidsen, var det rettere, det sidste af de helt store album fra Willy DeVille's hånd.

søndag den 27. februar 2011

Suze Rotolo 1943-2011

’Tomorrow Is A Long Time’, skrev Bob Dylan kort tid efter, at hans daværende kæreste Suze Rotolo i juni 1962, forlod New York for at læse på universitetet i Perugia i Italien. ’Don’t Think Twice, It’s Alright’ er en anden af hans kærlighedssange inspireret af hende. Rotolo, der i sin selvbiografi ’A Freewheelin' Time’ med undertitlen ’A Memoir of Greenwich Village in the Sixties’, kaldte Dylan "the elephant in the room of my life", døde fredag, efter lang tids sygdom. Hvil i fred. Herren med rullekravesweateren er folksangeren Dave Van Ronk, også kendt som 'The Mayor of MacDougal Street'.

Her Phosphorescent's perleversion af ’Tomorrow Is A Long Time’ fra Lille Vega, september 2010.

lørdag den 26. februar 2011

The Floor Is Made Of Lava i Mod Strømmen

Til trods for en vis skepsis fra flere anmeldere, så har det for The Floor Is Made Of Lava været en ganske naturlig udvikling, som bandet har gennemlevet siden debutpladen ’All Juice No Fruit’ kom i 2007. Dengang røg de ind i en bølge af udenlandske orkestre, der alle spillede den såkaldte clubrock. I sig selv en ansigtsløs betegnelse, der trækker på lige dele dansevenlig postpunk og Madchester. På 2010-udspillet ’Howl At The Moon’, har kvartetten blikket fast rettet mod den amerikanske rocktradition. Strækkende sig fra Springsteen og Black Rebel Motorcycle Club over i den hårde afdeling. Nu vi er ved Springsteen, så har hans ’I’m Going Down’ været et elsket cover ved bandets koncerter.

Via The Floor Is Made Of Lavas webside, kan man måske få en fornemmelse af, hvor orkestret vil hen, når det kigger forbi Mod Strømmen på torsdag, d. 3. marts, mellem kl. 18-20 (98.9 FM / 98.8 Hybrid). Det har nemlig selv puslet med at lave podcast. Det er efterhånden blevet til ni styk, hvor så forskellige navne som Oasis, The Replacement, Moodest Mouse, The Stooges, Alice Cooper, David Sylvain, Wings og Johnny Madsen, er repræsenteret.

Her nytårsradio med årets plader.

Lava Radio Nytår 2010 by thelava

fredag den 25. februar 2011

”Got to pay your dues if you want to sing the blues…”

"He was a giant, a great, great soul, with all of the humanity, all of the wit and humor, all of the wisdom, the spirituality, the common sense of a man and compassion for people. He inspired love and had the strength of a hundred men. He was like the sun, the flowers and the moon, and we will miss him enormously. The world is a profoundly emptier place without him."
- Bob Dylan om George Harrison, 2001

George Harrison ville være fyldt 68 år i dag. Her hans egen version af ’It Don't Come Easy’, som han forærede til Ringo Starr.

torsdag den 24. februar 2011

”Is It Rolling, Bob?”

Præcis som tyske dr. Googleberg, også kendt som forsvarsminister Karl-Theodor zu Guttenberg, napper bloggen her stort og småt fra nettet. Forskellen er bare, at vi som regel forsøger at opdrive/angive kilden. Følgende stammer fra en artikel i Village Voice, hvor den amerikanske sanger og sangskriver Todd Snider, har funderet lidt over, hvad han ville sige, hvis han mødte Bob Dylan:

”i also know a musician who got a call from bob dylan's manager saying that bob wanted to ask him a few questions about a certain instrument. my friend didn't know bob even knew who he was and was floored.
"of course" he yelled. "when?" ...
"how's today" the guy answered.
"fine with me" my friend said "what time"
"how bout now" the manager answered.
"sure . . . where do i go" my friend shot back
well." the manager went on. "you seen that brown van out in front of your house?"
"yeah"
"bob's in there."

onsdag den 23. februar 2011

tirsdag den 22. februar 2011

Dave Davies og det intuitive


"What I loved about the tarot is that it always worked better when I, um, didn't expect too much of it. But when I was using the mind and brain to really get into the thing it was just, you know, a load of symbols. But when I started to feel it, like in an intuitive way, it talked to me. It explained what it was and what it meant, what things meant."
- Dave Davies, bror til Ray, leadguitarist i The Kinks fra 1963-1996.

Er tarotkort ikke en lille smule okkult? Den frafaldne franske præst, Antoine Court de Gobelin (ca. 1719-1784), mente, at man i tarotkortene kunne finde glemt viden fra den gamle ægyptiske gud for visdom, okkulte kunster og videnskab, Thoth. Og mennesket ved at tyde kortene kunne få en indsigt, som satte dem i stand til lidt af hvert.

Uagtet at mange nok vil betragte det som temmelig søgt, så optræder både Døden og Narren i ’Death of A Clown’. Ikke at sangen af den grund kandiderer til vor radioudsendelse på torsdag..



Læs hele det nye interview med Davies fra Punk Globe. Første del / anden del.

søndag den 20. februar 2011

Noget om frekvens og Emma Acs

Vi er ofte blevet spurgt om, hvor mange der lytter til radioprogrammet. Svaret blæser i vinden. Det er i sig selv et vagt svar. For det meste, fortsætter undertegnede, da også med i nogle svævende sætninger at fortælle, at vi har et lytterpotentiale på 1.5 million (befolkningstallet i Hovedstadsregionen er godt nok 1.9 efter den seneste optælling), og at vi har fået fanbreve fra de gamle bispesæder, Lund og Roskilde. Det hænder også, at historien om hvordan en tidligere stationsleder foranstaltede en lokal lytterundersøgelse, bliver refereret. Der indkom vistnok otte svar.

En ting vi kan måle er trafikken her på siden. Og i løbet af et par timer først på eftermiddagen fredag, steg interessen markant for Emma Acs & The Inbred Family. Det procentvise stigning lader vi andre om at udregne. Ved 12-tiden begyndte de første søgninger og det kulminerede omkring kl. 15, hvor 185 nye besøgende, havde været forbi med det formål at læse mere om Emma. Det hænger selvfølgelig sammen med, at der samme dag var et interview i Politiken, som avisen af uvisse årsager, ikke længere linker til.

Vi rider med og genuploader den udsendelse, som vi lavede med Acs og den ene af guitaristerne i det sammenbragte familieforetagende, Sebastian T.W. Kristiansen, i august sidste år.

1. Emma Acs - Fever (2010)
2. Billie Davis & The Leroys - Whatcha Gonna Do (1964)
3. France Gall - Poupée De Cire, Poupée De Son (1965)
4. The Velvet Underground - Who Loves The Sun (1970)
5. Georgie Fame - In The Meantime (1965)
6. Joy Division - Isolation (1980)
7. The Freeborne - Land Of Diana (1967)
8. Emma Acs - Very Own Human (2010)
9. The Beatles - I'm Only Sleeping (1966)
10. The Setting Son - I'm A Loser (2007)
11. The Guess Who - Shakin' All Over (1965)
12. Screaming Lord Sutch & The Savages - She's Falling In Love With The Monster Man (1964)
13. France Gall - Frankenstein (1972)
14. Emma Acs - Yoko (2010)
15. Jefferson Airplane - Somebody To Love (1967)
16. Gang Of Four - Damage Goods (1978)
17. Screamin' Jay Hawkins - I Put A Spell On You (1956)
18. David Bowie - The Jean Genie (1972)
19. The Blue Van - Mama's Boy (2010)
20. Emma Asc - Green Stars & An Orange Sun (2010)
21. The Beatles - Love You To (1966)
22. Animal Collective - Grass (2005)
23. Pink Floyd - Candy And An Current Bun (1967)
24. Emma Acs - We Make Sense (2010)
Hør udsendelsen her . Og se så at få købt den nye single, 'Fever'.

lørdag den 19. februar 2011

fredag den 18. februar 2011

Med Mod Strømmen ind i det ukendte

Fornyelig offentliggjorde et analysebureau en undersøgelse om danskernes tro på spøgelser. Hele 21 procent er overbeviste om, at der findes spøgelser. 16 procent har set et spøgelse. 24 procent kender nogen, der har set et spøgelse. 28 procent mener, at clairvoyante kan kommunikere med afdøde. 54 procent afviser dette, mens 18 procent svarer ’ved ikke’.

Endelig en research man kan bruge til noget. I det mindste, hvis man, som vi gør, står overfor at skulle lave en radioudsendelse, hvor vi vil gå på strejftog i tusmørket, drage ind i det ukendte og okkulte, sætte nåle i voodoodukker, læse i kaffegrums, fremmane fanden, iværksætte eksorcisme, forvandle os til varulve og vampyrer, stå i spidsen for inkvisitionen, udføre torturen og antænde bålet, kaste onde øjne, besøge hjemsøgte kirkegårde og huse etc. etc.

Lyt med torsdag, d. 24. februar, mellem kl. 18-20. (98.9 FM / 98.8 Hybrid)

Ildsprudlende drager, heavy metal og Sneakers sang ’Woodoo’, er på forhånd lyst i band.

torsdag den 17. februar 2011

Dungen


onsdag den 16. februar 2011

Snödroppe

På svensk hedder erantis vintergäck, mens vintergæk bærer det mere poetiske navn, snödroppe. Fotografiet er taget bagerst i sommerhushaven tidligere i dag. Vinden står stadig bidende kold ind fra sydøst, så man kan ikke meget andet, end at gå rundt og sukke efter, at Steen Steensen Blichers ord snart må gå i opfyldelse:
”Kom, sydvest, som frosten tvinger,
kom med dine tågevinger,
kom og løs den bundne jord!”

tirsdag den 15. februar 2011

Forankret og på forkant

Værdikommission. Mere eller mindre diffuse forestillinger om kultur og tilhørsforhold. Blændværk eller fremadsynethed? Begreber kommer og går og vender aldrig tilbage i den oprindelige form. Hvis man overhovedet kan tale om noget oprindeligt? Hvad er vort højtbesungne demokrati? Er der frihed for såvel Loke som for Thor? Den evindelige tagen patent på sandheden. Og, hvis det ikke lige passer ind i ens kram, ja så laver man om på sandheden. Spørgsmål er der nok af. Et af dem, som undertegnede imidlertid ikke har hørt i den igangværende debat er, om det ikke altid har været sådan? Dog med den lille akse, at det i dag er blevet fuldstændigt opportunt at mele sin egen kage på bekostning af alt og alle. Den kloge narrer den mindre kloge, synes at være løsenet i samtlige samfundslag.

Bær over med denne lange smøre. Et eller andet sted, har den, i hvert fald på papiret, noget at gøre med den musik, som det kommer til at handle om nu. Det er ikke særlig mange år siden, at det fremherskende tankesæt var et helt andet. For øjeblikket forsøger denne bloggerkugle at sammensætte én mix-cd på grundlag af de tre bokssæt, som udgøre ’Dansk Rock Historie. 1965-1978’. Modtageren er en god ven, der har kradset lidt i overfladen af periodens musik, men som aldrig er nået i bund. Numrene skal selvfølgelig afspejle tiden, uden at være for indlysende. Samtidig bliver der lagt vægt på det universelle, altså sange, der giver ligeså meget mening i dag som dengang. Hvis det overhovedet kan lade sig gøre? Problemet er bare, at opsamlingen for nuværende er gået lidt i stå, så hvis der er nogen, der sidder inde med nogle gode idéer, er de meget kærkomne. Foreløbig er følgende fjorten sange lagt på en bruttoliste:

Savage Rose - A Girl I Knew (alt. take) / Skousen & Ingemann - Blæsten Over Søen / No Name - Sarah / Burnin' Red Ivanhoe - Tingel-Tangelmanden / Bifrost - Solsorten / Stig Møller - Live Your Life For The Minute / The Old Man And The Sea - Nasty Backbone / Alrune Rod - Hvor Skal Jeg Se Solen Stå Op / Jomfru Ane Band - Rebild 76 / Culpeppers Orchard - Keyboard Waltz / Gnags - Ulvetid / Midnight Sun - Nickles And Dimes / Day Of Phoenix - I Think It's Gonna Rain Today / Povl Dissing & Burnin' Red Ivanhoe - Snehvidekys

mandag den 14. februar 2011

’Magnolias’


Stone Country’s ’Magnolias’ har vi været forbi før. Ikke med et link, men med denne beskrivelse:
”Gamle haver. Flimrende skygge. ’Magnolias’ er et kornet portræt af livet i de amerikanske sydstater.”
Sangen er skrevet af Steve Young og udkom på pladen ’Stone Country’ i foråret 1968, bandets eneste. Året efter gik Young solo med albummet ’Rock Salt and Nails’, der er blevet stående som en af de udgivelser, der definerede countryrocken. Dels fordi Gram Parsons, Chris Hillman og Gene Clark alle medvirkede, dels fordi pladen er god.

søndag den 13. februar 2011

Detroit Rock’n’Roll City

Berry Gordy’s Tamla Motown fra Detroit, er et af de mest beskrevne plademærker i amerikansk musikhistorie. Der er kommet bøger, film og et utal af samplere og kassetter. I midten af tresserne dukkede en ny garagerockscene op i byen, hvor bands som ? & The Mysterians, MC5 og The Stooges, havde helt deres egen agenda. De gik efter det rå, energiske og upolerede. Muligvis et udtryk for den industri, som de kunne se frem til at komme til at arbejde i, hvis alt andet gik galt?

Nu har Julian Cope, der efterhånden har en del samplere bag sig, bl.a. en om dansk hippierock, sammensat et bud på de numre, som han mener kendetegnede byen og scenen i tidsspandet fra 1965-1977. Hør og læs mere om de enkelte sange her. Tjek ligeledes denne liste over musikstykker, der omtaler Detroit.

Rationals - Guitar Army (1968)
MC5 - Looking at You (1970)
Alice Cooper - Long Way to Go (1970)
The Up - Together (1970)
Amboy Dukes - Journey to the Centre of the Mind (1967)
Don & the Wanderers - On the Road (1968)
Bob Seger System - Heavy Music (1967)
Mynah Birds - I’ve Got You in My Soul (1967)
Third Power - Persecution (1970)
Detroit - Rock’n’roll (1971)
Grand Funk Railroad - Inside Looking Out (1969)
Pleasure Seekers - What a Way to Die (1966)
Unrelated Segments - Story of My Life (1967)
Terry Knight & the Pack - How Much More? (1967)
Woolies - Who Do You Love? (1966)
Underdogs - Love’s Gone Bad (1967)
SRC - Black Sheep (1968)
Flaming Ember - Gotta Get Away (1967)
Frigid Pink - House of the Rising Sun (1970)
Stooges - Down on the Street (1970)
Savage Grace - All Along the Watchtower (1971)
The Frost - Rock’n’roll Music (1971)
MC5 - Borderline (1968)
Funkadelic - Cosmic Slop (1973)
Wayne Kramer - Get Some (1975)
The New Order - Declaration of War (1975)
Ascension - Get Ready (1973)
Destroy All Monsters - You’re Gonna Die (1977)
Sonic’s Rendezvous Band - City Slang (1977)
Southbound Freeway - Psychedelic Used Car Lot Blues (1967)
Bob Seger System - 2+2 (1967)
Unrelated Segments - Where You Gonna Go? (1967)
Terry Knight & the Pack - Numbers (1966)
Tidal Waves - Farmer John (1966)
The Früt - Keep On Truckin’ (1971)
? & the Mysterians - Girl (1966)
Iguanas - Mona (1965)
Stooges - Asthma Attack (1969)

Fluorescerende lysstoffer og mønsterbrud


Det ægte ’psykedeliske tapet’ i Ålborg, fredag aften.

fredag den 11. februar 2011

Opslag

Pærekjøbing fiktiv lilleby der er indbegrebet af småborgerlighed og torneroseagtig provinsialisme; anvendt som bogtitel 1894 (Pærekjøbing, skitser af Box = Ingeborg Raunkjær) og i 1935 introduceret i dagbladet Politiken søndagstillæg “Magasinet” (Pærekjøbing Tidende). Dens journalistiske forbillede var “Grönköbings Veckoblad. Organ for Grönköbing med omnejd”, fra 1901 en rubrik i “Søndags-Nisse”, lanceret af humoristen Hasse Z. Ophavet til begge er byen Krähwinkel (“Ravnekrog”), indbegrebet af tysk småbys-spidborgerlighed i Kotzebues skuespil Die deutschen Kleinstädter (1803). Nestroy brugte siden navnet i sin politiske-satiriske farce Freiheit in Krähwinkel (1848)

Kitsch (ty) betegnelse for alle arter af oversentimental pseudokunst, i litteraturen navnlig “solstrålefortællinger”, ugebladsromaer og - noveller o.l. Udtrykket, der delvis falder sammen med begrebet “pop”, dukkede op i 2. halvdel af det 19. århundrede og er muligvis afledt fra dialektordet “kitschen” = smøre (jfr. sv. smörja = skräp: skidt)

“litterær spinatfugl” ironisk spøgefuld betegnelse for litterat, der i sit virke lægger gravitetisk alvor og sikker tro på egne domme og formuleringer for dagen; iflg. Ordbog over det danske sprog “en litterat, hvis produkter er opkog af andres arbejde, eller der simulerer åndrig eller højtstræbende…”

- Litteratur Leksikon. Folmer Christensen under medvirken af Lotte Eskelund. Gjellerup 1969

torsdag den 10. februar 2011

Oprejsning


”Poor old Ringo!!

Always underated

Check out "Back Off Boogaloo" on YouTube. Hear a great song, hear a great Harrison solo and see a daft 70's video filmed in the grounds of Lennon's home in Tittenhurst park”

- kommentar til det tidligere indlæg ’Ringo’

onsdag den 9. februar 2011

”Meanwhile back in the jungle…”

Alle de satans valg. Dag ud, dag ind. Tag koncertkalenderen for København i morgen. Skousen spiller med band i Amager Bio. Radio Saigon (billedet) tager i mod i Ideal Bar, mens Death Valley Sleepers prøver at lokke folk til Drone Bar på Nørrebrogade.

Death Valley Sleepers - Left Me High

tirsdag den 8. februar 2011

Ringo

- George Martin (konserveret quiz-trivia)

mandag den 7. februar 2011

4 Guys From The Future i Mod Strømmen

”Kreativ stilforvirring synes at være kodeordet for en ny musikgeneration, der bare ikke vil sættes i bås!”

- fra Kim Skottes anmeldelse i Politiken af 4 Guys From The Future's debutplade, ’Under The New Morning Sun’

Kreativ stilforvirring? Bjarke Porsmose, Rasmus Valldorf, Jarno Varsted & Mads Brinch er alle navne, man kender fra andre bandsammenhænge. Sidste år kom ’Under The New Morning Sun’, der fandt vej til flere musikredaktioners årslister. Nu på torsdag, har radioprogrammet Mod Strømmen fornøjelsen af at præsentere orkestret. Kanhænde vi får svar på om de musikalske inspirationer er ligeså mangeartede, som Skotte synes forvirret?

Stil ind torsdag d. 10. februar, mellem kl. 18-20 (98.9 FM / 98.8 Hybrid)

søndag den 6. februar 2011

’Mit psykedeliske tapet’

Snapshot fra fredagens vanvittige, vidunderlige afskedsshow med Dragontears på Loppen. Afsked er måske så meget sagt, for i fremtiden gemmer bandet sig under Spids Nøgenhat.

fredag den 4. februar 2011

Dragontears. The Missing Link.

Efter et par høflige forespørgsler og i anledning af, at Dragontears indleder dets afskedsturné i aften på Loppen, så er linket til udsendelsen fra november igen begyndt at virke.

1. Dragontears – Astral Flash (2010)
2. The Hook – Son Of Fantasy II (1968)
3. The Index – Fire Eyes (1968)
4. Green Grass – Ta' på tur/LSD-sang (1971)
5. Pat Kilroy – The River (1966)
6. Of Wondrous Legends – Midnight Carnival (1971)
7. Green Grass – Du Er Min Allerbedste Ven (1971)
8. Anonymous – Pick Up And Run (1976)
9. Dragontears – No Solution (2010)
10. Silver Apples – Lovefingers (1968)
11. Furekåben – Kom Lad Os Dulme Vores Nerver Lidt (1970)
12. Lincoln St. Exit – Main Machine (1970)
13. Hawkwind – Master Of The Universe (1971)
14. Josefus – B.S. Creek (1970)
15. Gershon Kingsley’s First Moog Quartet – Popcorn (1969)

tirsdag den 1. februar 2011

Rollemodel II

Angela og David Bowie. I barnevognen Duncan Zowie Haywood Jones. 29. juni 1971.