Tomatsovs [2-3 portioner]: 2 ds. flåede el. hakkede tomater. 3-4 mellemst. løg. 1 lille dåse tomatpuré. 1. st. gulerod. 1-2 fed hvidløg. Salt, peber. Rundhåndet m. tørret oregano. 1-2 laurbærblade. 1. spsk. sukker. Saften af ½ citron. Olivenolie. [Rødløg kan bruges i stedet for alm. løg. Oreganoen kan erstattes med f. eks. frisk el. tørret basilikum, timian el. rosmarin. Evt. også chili.]
Løgene, hvidløgene og guleroden finthakkes og puttes i en varm gryde m. olien. Tilsæt evt. lidt vand. Efter et par min. hældes tomaterne og tomatpuréen i, og der tilsættes ekstra vand. Krydderierne tilsættes. Retten småkoger under låg i mindst 15 min. Smages til med sukker og citronsaft. Tomatsovsen kan evt. blendes inden servering.
Serveres blandet m. friskkogt spaghetti el. anden pasta samt reven parmesan. Pyntes evt. m. finthakket, bredbladet persille.
[kan varieres i det uendelige]
- opskrift fra ’Korrekturlæseren’ af Peter H. Olesen.
Pølser og kartoffelmos
1. For det første: Find en slagter, hvis pølser er frisklavede.
2. Sauter en blanding af løg, bacon og krydderier.
3. Sæt kartoflerne til at koge med et stænk vineddike, lidt hakket løg og salt (krydr det). Smid nogle ærter ned til kartoflerne (og også lidt hakket gulerod, hvis du synes). Nu ligner det noget.
4. Nu har du valget mellem at grille eller stege dine pølser. Læg dem på en pande med lav varme sammen med simrende bacon og løg (eller på en kold pande, som tv-damen sagde, og kom så løg og bacon på lidt efter), og lad svinene rocke blidt, vend dem med et par minutters mellemrum.
5. Mos kartoflerne, og hvad der ellers er i.
6. Pølserne er nu (så) fedtfrie (som muligt!)
7. Sovs, hvis det ønskes
8. HP Sauce, som man nu lyster
- opskrift fra ’Livet’ af Keith Richards og James Fox
Mens vi er ved det traditionelle køkken, så har Jan Sonnergaards raffinerede madanmeldelse m.v. af frokostrestauranten Turesen i Information, kastet flere burleske kommentarer af sig. Forudsigeligheden selv, Lars Bukdahl, der jo om nogen ser sig selv som en stor humorist, har også fået ondt i røven.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar